Indlæser Aktiviteter

« Alle Aktiviteter

Hvordan sikrer vi menneskerettigheder og miljø i grønne investeringer?

29. august @ 9:00 - 12:00

OBS – Mødet afholdes på engelsk.

Deltagere: Mødet er forbeholdt medlemmer af DIEH og Dansif, samt udvalgte relevante interessenter.
Sted: TBA
Tilmeldinghttps://www.dieh.dk/arrangementer/140

Responsible Investment Dialogue #1

DIEH og Dansif arrangerer som noget nyt en række møder sammen under overskriften Responsible Investment Dialogues. Formålet er at fremme ansvarlige investeringer gennem dialog, debat og udveksling af erfaringer og best practice.
Det gør vi ved at samle investorer, virksomheder, NGO’er og andre relevante parter og komme i dybden på udvalgte områder via deep-dives, samt identificere konkrete løsninger på svære emner.

Hvis vi skal gennemføre den grønne omstilling og leve op til Paris-aftalen, er der brug for massive investeringer i grøn energi og infrastruktur over hele kloden. Investeringer i grøn energi fylder mere og mere hos danske institutionelle investorer, og bidrager dels til den grønne omstilling og dels til robuste porteføljer med forventning om et godt afkast. Også fra EU’s side er der et ønske om at dreje økonomien mod de grønne investeringer, bl.a. med Kommissionens Sustainable Finance handlingsplan, og vi kan forvente at se en række lovforslag fra EU på området i de kommende år.

Den positive klimaeffekt af de grønne investeringer må dog ikke medføre, at hensynet til menneskerettigheder og miljø nedprioriteres. Vi sætter derfor fokus på, hvordan udførende virksomheder og investorer sikrer, at der tages hensyn til menneskerettigheder og miljø, og at den lokale befolkning omkring projekterne også får gavn af investeringerne.

På programmet er Business & Human Rights Resource Centre, Vestas og IFU. De giver hver deres perspektiv på indsatsen for at sikre hensynet til menneskerettigheder og miljø i grønne investeringer. Derefter faciliterer DIEH dialog mellem deltagerne.

Detaljer

Dato:
29. august
Tidspunkt:
9:00 - 12:00