Ved Finansforeningens Nytårsmiddag d. 27/1-20 blev Finansforeningens ESG-pris, sponsoreret af Dansif, uddelt for første gang. Prisen blev tildelt Jane Jagd for hendes arbejde med at definere og systematisere ESG-nøgletal til brug på forskellige platforme.

Jane Jagd har bidraget væsentligt til udviklingen på ESG- og nøgletalsområdet i Danmark i løbet af de sidste år og er en pioner på området. Hun har været drevet af at hjælpe virksomhederne med at opnå en bedre struktur og ensartet måde at rapportere på, og af at hjælpe investorerne med at forstå, hvad de skal bruge af information, og hvad informationerne skal bruges til. Som CEO og Lead Researcher for Center for ESG Research har hun defineret og beskrevet, hvilke typer af ESG-information selskaberne skal stille til rådighed for omverdenen, og udformet standarder, som branchen i Danmark har anerkendt og taget til sig.

“Med prisen ønsker vi at fremme og honorere den ansvarlighed og ordentlighed, der er nødvendig for, at den finansielle sektor kan medvirke til et mere bæredygtigt samfund. En udvikling Dansif kun kan bifalde. ESG-prisen går til Jane Jagd, fordi hun har bidraget væsentligt til at definere og systematisere kvantitative ESG-nøgletal til brug for analyse og rapportering i virksomheder og hos investorer,” udtaler Rasmus Juhl Pedersen, formand for Dansif.