Finansforeningens ESG-pris, sponsoreret af Dansif

Ved  Finansforeningens 50-års jubilæumskonferencen blev ESG-prisen uddelt for femte gang. ESG-prisen er sponsoreret af Dansif og blev uddelt af næstformand, Eric Pedersen.

Vinder blev Lars Trier Mogensen og programmet ‘Guld og grønne skove’

Lars Trier Mogensen går uge efter uge bag om tidens vigtigste historier om klima og miljø og leverer et vidende og engageret bidrag til debatten. Guld og Grønne Skove går alle parters argumenter og beviser kritisk efter i sømmene, herunder finanssektorens og de selskaber, vi investerer i. Programmet lykkes med at gøre teknisk vanskelige klimabegreber og debatter forståelige og interessante – og efterlader lytteren klogere på, hvad forskere, investorer eller politikere rent faktisk ved om et givent emne eller effekten af nye tiltag. Guld og Grønne Skove tager sig god tid til at belyse problemstillingerne og bidrager til at højne det faglige niveau såvel i mediedebatten som på de bonede gulve.

Prisen er en skulptur lavet af keramiker Nina Cederberg.

Stort tillykke med en velfortjent hæder.

Nomineret til ESG-prisen var også:

Institut for Menneskerettigheder for sit vedvarende bidrag til at omsætte og oversætte de internationale retningslinjer for virksomheder og investorers menneskeretsansvar, så de bliver til konkrete og målbare tiltag, samt REAL ESG – The Real Estate Reporting Framework for sit initiativ til at udvikle det gratis rapporteringsværktøj ”REAL ESG”.  Værktøjet kan gøre det billigere og enklere at rapportere – og sammenligne klimaaftrykket fra forskellige ejendomme.