Indlæser Aktiviteter

« Alle Aktiviteter

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Responsible Investment Dialogues #4: Natur og biodiversitet i investeringer – hvordan skal investorer vurdere og påvirke selskaberne?

17. maj @ 9:00 - 12:00

Vær med når vi sammen med Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) inviterer til Responsible Investment Dialogue: Natur og biodiversitet i investeringer. Det er fjerde gang vi inviterer til Responsible Investment Dialogue sammen med DIEH med det formål at samle investorer, virksomheder, NGO’er og andre relevante aktører til drøftelser om ansvarlige investeringer

Tid: 17. maj kl. 9.00-11.30 – frokost kl. 11.30-12.00
Sted:
Vartov, Farvergade 27, København
Program: Se vedhæftede fil
Tilmelding:
https://www.dieh.dk/arrangementer/237

Biodiversitetskrisen kan potentielt være endnu større end klimakrisen. Natur og klima hænger uløseligt sammen, og behovet for at beskytte natur og biodiversitet får mere og mere opmærksomhed, men det er en stor og svær opgave. Heldigvis skal investorer ikke starte helt fra bunden i deres vurdering af, hvordan de virksomheder, de finansierer, kan og bør adressere afskovning, konvertering af økosystemer og de tilknyttede effekter på biodiversitet i deres drift og forsyningskæder. Der findes allerede klare retningslinjer for effektive målsætninger, implementering og rapportering på arbejdet med værdikæderne. For at understøtte finansielle institutioner har WWF udarbejdet et detaljeret vejledende værktøj til at identificere, adressere og fjerne risici relateret til afskovning og konvertering af landområder.

Hvad er status i pensionssektoren? Hvordan kan finansielle institutioner arbejde målrettet med at identificere, adressere og eliminere risici forbundet med natur og biodiversitet? Hvordan arbejdes der allerede blandt både finansielle institutioner og virksomheder?

Disse spørgsmål kan du drøfte på mødet sammen med medlemmer af Dansif og Dansk Initiativ for Etisk Handel. Efter programmet serverer vi en sandwich, og du har mulighed for at netværke og fortsætte dialogen med de fremmødte.

OBS: Mødet er forbeholdt medlemmer af DIEH og Dansif. Der er begrænsede pladser, og vi forbeholder os retten til at begrænse antal deltagere pr. organisation.

Program:

8.30
Kaffe og registrering

9.00
Velkomst ved Troels Børrild, Dansif, Mette Boye, WWF Verdensnaturfonden, Nanna Callisen Bang, Dansk Initiativ for Etisk Handel.

9.05
Status for naturhandling i den danske pensionssektor
Præsentation af WWF rapport om natur og pension ved WWF Verdensnaturfonden, Tor Hjorth-Falsted.

9.15
Session 1: Den finansielle sektors rolle i at sikre afskovningsfrie værdikæder:
Hvordan kan risici forbundet med afskovning og/eller konvertering af anden naturlig vegetation identificeres, adresseres og elimineres?
Indlæg ved Kristoffer la Cour, WWF, der fortæller om rammeværktøj til Deforestation and Conversion Free leverandørlæder.

Dialog
– Hvad er de vigtigste parametre i vurderingen af investeringssektorens aftryk på biodiversitet og afskovning?
– Hvilke data for biodiversitet og afskovning er relevante og hvordan vurderer investorer data?

10.15
Kaffepause

10.30
Session 2: Politikker og strategier for biodiversitet:
Hvordan kan investorer og virksomheder sikre, at de ikke bidrager til afskovning eller skader biodiversitet, men understøtter ansvarlig økonomisk aktivitet
Indlæg ved Cathrine Hemmingsen, Ørsted, der fortæller om deres ambition, målearbejde og indsatser for biodiversitet.

Dialog
– Hvordan analyserer investorer effekten på afskovning og biodiversitet i virksomheders værdikæder?
– Hvordan kommer virksomheder og investorer i gang med at arbejde med biodiversitet?

11.20
Afsluttende bemærkninger fra Dansif, WWF og Dansk Initiativ for Etisk Handel

11.30
Stående frokost og netværk 

 

Detaljer

Dato:
17. maj
Tidspunkt:
9:00 - 12:00

Sted

Vartov
Farvergade 27
København,